GroenLinks De Fryske Marren en GroenLinks Súdwest-Fryslân gaan bestuurlijke fusie aan

JOURE De lokale afdeling van GroenLinks in De Fryske Marren en Súdwest-Fryslân gaan voortaan bestuurlijk door het leven als GroenLinks Regio Zuidwest Fryslân. De besturen van deze afdelingen willen op bestuurlijk niveau effectiever kunnen samenwerken. Op een druk bezochte algemene ledenvergadering in Joure is dit voorstel van de beide besturen door de leden goedgekeurd. Daarnaast is er een zevenkoppig bestuur benoemd met Corrie Dam uit Sneek als voorzitter. Zij was eerder al voorzitter van GroenLinks Súdwest-Fryslân. De fractievoorzitters, Angeline Kerver (SWF) en Matthijs Sikkes (DFM), zijn enthousiast over de bestuurlijke fusie. De nieuwe afdeling gaat zich eerst richten op de verkiezingen in Súdwest-Fryslân. Hier zijn vanwege de herindeling op 22 november 2017 verkiezingen. De leden en de fracties zullen elkaar hierbij ondersteunen. Op een later moment in maart 2018 zal dit omgekeerd het geval zijn. Op deze eerste ALV van de nieuwe, grootste afdeling van GroenLinks in Friesland werd een...

Lees verder »