Inzamelingsactie voor Oost-Europa in Burgum succesvoller dan ooit

BURGUM/ ALMERE – De inzamelingsactie die Elly Hiemstra uit Burgum organiseerde op 31 maart en 1 april was een overweldigend succes. “Zoveel goederen hebben we bij vorige inzamelacties nooit gehad”, vertelt Hiemstra. Naast een behoorlijke berg van zo’n driehonderd vuilniszakken vol met kleding van particulieren en bedrijven, werden er ook andere spullen langs gebracht, waaronder duizend schriften van een boekhandel die sluit. De goederen werden ingezameld voor de allerarmsten in Oost-Europa, via stichting Zending over Grenzen. Hiemstra organiseert in totaal al vijfentwintig jaar inzamelacties, maar haar laatste was de meest succesvolle. “De inzameling was overweldigend. Kleding, potloden, pennen, puntenslijpers, tubes tandpasta, tandenborstels, zeep en shampoo werden gebracht. Ook vele breisters brachten hun breiwerk: dekentjes, truien, sjaals, mutsen en sokken. Ons huis stond zo vol dat we niet meer in onze zithoek konden eten ’s avonds, dus hebben we dat met een bordje op schoot op de bank gedaan.” Naast het...

Lees verder »