Jeugd Sneek en AZC spelen samen: Ik & de Oorlog

 SNEEK  –  Een groep jonge acteurs, sommigen wonen al hun leven lang in Friesland terwijl anderen zijn gevlucht uit hun land en wonen in het AZC in Sneek,  legt het publiek persoonlijke verhalen voor in de locatievoorstelling Ik & de oorlog op 2, 3 en 4 mei in de Bibliotheek Sneek. Interviews met Snekers die de Tweede Wereldoorlog meemaakten en gevluchte Syriërs dienden als basis voor het script. De voorstelling vindt plaats in het kader van Theater Na de Dam. Ik & de Oorlog is een project van Stichting Haring & Hummus en Bibliotheek Sneek, in samenwerking met COA Sneek en Theater Na de Dam. Stichting Haring & Hummus organiseert community-art projecten waarin samen met bewoners van AZC’s en hun nieuwe Nederlandse buren wordt toegewerkt naar een voorstelling of evenement. De stichting is een initiatief van theatermaker Janneke de Haan en psychologe Geertje Postma. Postma: ,,Onze projecten zijn bedoeld om nieuwkomers...

Lees verder »