Jeugdvoetballers Akkrum halen € 3000 op voor kunstgrasveld

AKKRUM – Met een bedrag van drieduizend euro hebben de twintig jeugdteams van Voetbalvereniging Akkrum een flinke bijdrage aan het nieuwe kunstgrasveld geleverd. Het grootste deel van de 120 jeugdleden deed mee aan een sponsorloop. Een deel van de teams organiseert zelf nog andere geldinzamelingsacties. De jeugdcommissie, die de activiteiten organiseert en begeleidt, toont zich heel tevreden met de opbrengst, die mogelijk nog naar 3.500 euro kan uitlopen. ,,Enkele spelers hebben wel honderd euro aan sponsorgeld binnen gehaald”, vertelt jeugdcommissielid Alex Ziel. Twee teams speelden zelfs eerst nog hun wekelijkse competitiewedstrijd en deden daarna aan de sponsorloop mee. Sponsors konden een bedrag per ronde sponsoren of een maximaal sponsorbedrag geven. De voetballers kregen een half uur de tijd om zoveel mogelijk rondjes van 250 meter te rennen. De snelste loper liep dertig rondjes. Het nieuwe kunstgrasveld in Akkrum kost zo’n 350.000 euro. De voetbalvereniging moet zelf dertig procent betalen. De...

Lees verder »