Leerlingen CBS De Fjouwerhoeke maken kennis met handicap en sport

De groepen 6, 7 en 8 van CBS De Fjouwerhoeke uit Hantumhuizen deden donderdag 20 april mee aan een clinic (S)Cool on Wheels. Docent Rob Boskeljon van Sport Fryslân vertelde in de klas hoe hij in een (sport)rolstoel terechtkwam en over zijn ambities.Daarna mochten de leerlingen zelf ervaren hoe het is om in een rolstoel te zitten: leren omgaan met de rolstoel en gaan basketballen. Wat is een handicap? Ben je anders met een handicap? Leef je een ander leven?Het omgaan met mensen met een handicap roept bij leerlingen in het basisonderwijs regelmatig gevoelens van onwennigheid en onwetendheid op. (S)cool on Wheels maakt leerlingen bekend en vertrouwd met de gehandicaptensport. Door de clinic krijgen kinderen meer begrip voor mensen met een handicap.Het project (S)Cool on Wheels is een initiatief van Fonds Gehandicaptensport. Deze clinic wordt gefinancierd door Fonds Gehandicaptensport en gecoördineerd door Sport Fryslân.Leerlingen CBS De Fjouwerhoeke maken kennis met...

Lees verder »