Na 20 jaar een andere LSD, het is even wennen

DRACHTEN – De examenklassen havo en vwo vieren vandaag op het Drachtster Lyceum hun laatste schooldag. De leerlingen kozen voor een andere vorm, na de problemen van vorige jaren. Tekst en foto’s Fokke Wester De Laatste Schooldag (LSD) is voor de examenklassen al tientallen jaren een moment om even flink uit de band te springen, voordat ze beginnen aan de weken van blokken voor de examens. Twee jaar geleden liep het op het Drachtster Lyceum flink uit de hand. Nadat vijf van de 226 leerlingen waren betrapt met alcohol en er flink wat flessen drank in beslag waren genomen, besloot rector Gwen van der Stouwe om nog tijdens de viering de rest van het middagprogramma af te gelasten. Alleen de gala-avond mocht nog doorgaan. Volgens een verklaring van de school aan de ouders was het besluit genomen om de ‘veiligheid van alle leerlingen en het personeel te garanderen’. Mondkapjes De...

Lees verder »