Nachtelijke Fun Run door Leeuwarden

LEEUWARDEN – LOOP Leeuwarden was traditioneel een ééndaags hardloopevenement. Tot vorig jaar toen het 10-jarig bestaan werd gevierd. Naast een gratis Kidsrun Challenge en een nieuwe locatie voor de start en finish, vond er op de nacht voor de LOOP van 2016 een Nightrun plaats. Deze Nightrun wordt zaterdagavond 20 mei wederom gehouden. Lol, gezelligheid en het beleven van een leuke avond staat bij de Nightrun centraal. De nachtbrakers verzamelen zich bij zonsondergang op het Wilhelminaplein. Voordat de gezamenlijke warming-up begint, spint de DJ zijn platen al. Langs het vijf kilometer lange parcours staan meerdere muzikanten klaar om de hardlopers aan te moedigen. De omstanders en toevallige passanten juichen de lopers natuurlijk net zo hard toe. Omdat de fun-factor zo hoog in het vaandel staat tijdens de Nightrun worden er geen tijden geregistreerd. Het startbewijs krijgen de lopers in de vorm van het felgroene Nightrun-shirt. Doordat iedereen hetzelfde shirt draagt, beweegt de...

Lees verder »