Op boeventocht in Museum Heerenveen

HEERENVEEN:  Van 22 april tot en met 7 mei staat Museum Heerenveen in het teken van gevangenschap en samenspel. Onder leiding van (groot) ouders gaan kinderen in het museum op boeventocht. Kinderen gaan daarbij beleven hoe het is om opgepakt te worden en hoe het leven eruit ziet als je een boef bent. Na het oppakken worden ze inclusief vingerafdrukken ingeschreven door de politie met een eigen paspoort. Wat zal de veroordeling worden, de schandpaal of een celstraf? Aan het einde van de boeventocht gaan kinderen net als in het echte boevenleven creatief aan de slag met het maken van een eigen wasknijper. De boeventocht is voor kinderen van 4 tot 12 jaar en is doorlopend tijdens de openingstijden. Museum Heerenveen aan de Minckelersstraat 11 is geopend van dinsdag t/m vrijdag van 11:00 t/m 17:00 uur en op zaterdag en zondag van 13:00 t/m 17:00 uur, uitgezonderd op Koningsdag, Hemelvaartsdag,...

Lees verder »