Opstapdag Noordelijke Elfstedenvaarroute

BURDAARD – Op zaterdag 29 april aanstaande is er weer de gratis Opstapdag. Bezoekers kunnen dan met sloepen en pramen de Noordelijke Elfstedenvaarroute verkennen. Hop-on, Hop-off De verschillende jachthavens, ondernemers en bootverhuurders tussen Berltsum, Burdaard en Aldtsjerk slaan 29 april de handen ineen en laten waterliefhebbers met bootjes gratis pendelen tussen de dorpen. Een gemiddeld vaarritje duurt ongeveer 30 minuten, zodat er voldoende tijd is om vanaf het water te genieten van het landschap van Noord-Friesland. Het is tweede seizoen dat op deze schaal ondernemers de route promoten en deelnemers kennis laten nemen van hun gastvrijheid. Mede door het enthousiasme van de recreanten is besloten de dag ook dit jaar te organiseren. Meer informatie Aanmelden is niet nodig. Het is mogelijk om spontaan op te stappen en als de boot vol is vaart hij weg. Tussen 11.00 en 16:30 uur varen er verschillende boten tussen de opstapplekken. Dit zijn: Berltsum, Sint...

Lees verder »