Politiecontroles tijdens Europese week van de veiligheid

HEERENVEEN – Snelheid is een belangrijke oorzaak van ongevallen. Bij één op de drie dodelijke verkeersongelukken speelt een te hoge snelheid een zelfs doorslaggevende rol. Ook het risico op (ernstig) letsel neemt fors toe bij een hogere snelheid. De politie wil bestuurders hiervan bewust maken en daarom maken snelheidscontroles standaard onderdeel uit van de taken van de Teams Verkeer. Om het belang van een veilige snelheid extra te onderstrepen, werd door alle Teams Verkeer van de politie op dinsdag 18 en woensdag 19 april in heel het land intensiever gecontroleerd op snelheid. Tijdens de controles werden laserguns, videoauto’s en radar ingezet. Bij controles met laserguns en videoauto’s wordt de bestuurder altijd staande gehouden, waardoor het effect op de bewustwording groter is. Met inzet van de radar kunnen meer hardrijders worden gecontroleerd. Daarom wordt een combinatie van deze middelen ingezet. Deze actie vond plaats in het kader van de Europese week...

Lees verder »