Samenwerking Voedingszorg Antonius en horecaopleiding Friese Poort

SNEEK – De horecaopleidingen van ROC Friese Poort en het Antonius Ziekenhuis in Sneek starten een samenwerking op het gebied van voeding. Deze week was de kick-off, 90 mbo studenten kregen een rondleiding in het ziekenhuis en volgden de eerste les. De lessen worden verzorgd door de koks, diëtisten en andere medewerkers van het ziekenhuis in Sneek. Daarnaast krijgen de studenten praktijklessen en lopen ze stage in de ziekenhuisrestaurants en in de keuken. Ook voor de ontwikkeling van een koffiecorner, nieuwe gerechten en nieuwe ideeën voor maaltijden in het ziekenhuis en thuis wordt gebruik gemaakt van elkaars kennis en ervaring. De samenwerking met ROC Friese Poort Sneek past in de voedingsvisie van het Antonius Ziekenhuis die onlangs is vastgesteld. In deze visie staan kwaliteit en cliëntgerichte voedingszorg op maat voorop. De keuken wil verschillende doelgroepen passende voeding bieden. De keuken, een samenwerkingsverband tussen Patyna en Antonius,  kookt voor patiënten en bezoekers...

Lees verder »