Theeschenkerij op oude wisselplaats trekschuiten

RAERD – Op De Dille 2 aan de Zwette bij Raerd, vroeger logement en wisselplaats voor trekschuiten, zijn plannen voor een koffie en theeschenkerij en een kleinschalige camping voor doorreizende bezoekers. Burgemeester en wethouders van de gemeente Súdwest-Fryslân willen planologische instemmen met de realisatie van het plan. De koffie en theeschenkerij zal in een bestaand bijgebouw worden gerealiseerd met een klein terras van ongeveer 6 tafels. De kleinschalige camping zal daar achter komen met zo’n 3 tot 4 kampeerplaatsen en/of trekkershutten. Het perceel ligt in het buitengebied van Raerd, aan de Zwette tussen Raerd en Easterwierrum.  Nu de Middelzeeroute bevaarbaar is gemaakt voor vaartuigen met een doorvaarhoogte van 2.50 meter is het aanzienlijk drukker geworden met scheepvaartverkeer tussen Sneek en Leeuwarden, maar ook de verbinding met Grou en Terhorne is een gewilde vaarroute geworden. Ook het fietspad langs de Zwette van Sneek naar Leeuwarden is een drukke fiets en wandelroute. De...

Lees verder »