Veenbranden: Gasgeven met Van der Valk

Ik weet dat de gemeente Heerenveen krap bij kas zit en dat hier en daar de eindjes aan elkaar geknoopt moeten worden, maar dat is een fase die we allemaal wel eens hebben gekend. Normaal lost de gemeente dit op door de belastingen en met name de parkeertarieven te verhogen, maar ook daar beginnen we al richting randstadtarieven te kruipen. De nieuwe oplossing van de gemeente is om meer bedrijven naar Heerenveen te halen onder het mom van meer werkgelegenheid. Neem nou de mogelijke vestiging van het Van der Valk hotel bij afslag Oranjewoud/Skoatterwald. Normaal al een drukke afslag, terwijl er nog volop gebouwd wordt, dus het einde is nog niet in zicht. Fietsende kinderen kunnen nu al amper oversteken. Maar niet alleen de drukte bij de afslag is het probleem. Ook wordt mogelijk een deel van het sportcomplex opgeofferd voor deze Van der Valk expansiedrift. Daarnaast levert het zeer...

Lees verder »