Voorjaarsruilmarkt in Westeinde

LEEUWARDEN – De werkgroep Afvalscheiding Westeinde (w.A.S.) start met een experiment: een Ruilmarkt. Deze wordt georganiseerd op zaterdag 22 april aanstaande van 10.00 tot 15.00 uur op het Zorgplein. De wijkbewoners van Westeinde worden in de gelegenheid gesteld om op een creatieve manier spullen, materialen, diensten, tijd en menskracht aan elkaar ter beschikking te stellen. Een absolute voorwaarde is, dat er bij de gemaakte onderlinge ruilafspraken geen geld of alternatieve betaalmiddelen gebruikt worden. Wat staat er klaar: een tiental marktkramen waarop goederen (bijvoorbeeld tuinstekjes) en diensten aangeboden kunnen worden. In overleg met afvalverwerker Omrin komt een volle compostcontainer naast het wijkgebouw te staan, die natuurlijk leeggehaald mag worden en er wordt een lege snoeiafvalcontainer geplaatst, waarin je je grote berg snoeiafval kwijt kunt. Er is een plaats waar de mooie en handige biobakjes, containerstickers en glastassen van het Afvalproject afgehaald kunnen worden en de leden van de w.A.S. zijn aanwezig...

Lees verder »