Wynwizer 2 wint KNVB-meisjesschoolvoetbaltoernooi

Leeuwarden – Het sportpark van De Leeuwarder Zwaluwen was deze week voor het vierde jaar op rij het strijdtoneel van het KNVB-meisjesschoolvoetbaltoernooi. Met tomeloze passie en inzet streden de dames uit groep 8 van de scholen in en rondom Leeuwarden woensdag 19 april jl. om de eeuwige roem én een beker uit de handen van SC Cambuur-trainer Sipke Hulshoff. Het meisjesvoetbal wordt steeds populairder in Nederland, en dat was deze dag goed te merken. Dertien teams hadden zich opgegeven voor het toernooi en ondanks de koude winde stroomden de eerste ‘elftallen’ al een uur voor de aftrap binnen. ,,Yes! Dit wordt de eerste keer dat ik op kunstgras mag spelen”, zei een sportief gekleed meisje tegen haar vader, die zich voor een dag Louis van Gaal waande. In zijn ene hand hield hij een papiertje vast en aan de ander hing een tas met voetballen. ‘Meisjesvoetbal wordt steeds serieuzer’ Nadat het eerste fluitsignaal heeft geklonken...

Lees verder »