Belangen groot bij Friese derby tussen VIOD en Heerenveen

Niet alleen de eer staat komende zaterdag tijdens de enige Friese derby in de zaterdag hoofdklasse op het spel. VIOD moet winnen om plek vier, die recht geeft op nacompetitie, te heroveren op Stedoco en heeft daarentegen ook nog zeker een punt nodig om zich veilig te kunnen wanen. Heerenveen moet minimaal met een punt Driezum verlaten. Het team van trainer Anouk Bruil is terug te vinden op de tiende plaats op de ranglijst. Zowel de nummers negen als tien zijn tot nacompetitie veroordeeld voor behoud van het hoofdklasserschap. Een overwinning van Heerenveen zou direct een sprong van drie plekken betekenen. Maar bij verlies nadert Sporting ’70, de nummer elf de Friezinnen op drie punten. De nummers elf en twaalf degraderen rechtstreeks.De stand is vanaf plek nummer vier is:# Team:                 GS   PT    DS4 Stedoco            ...

Lees verder »