Cambuur declasseert RKC en verovert periodetitel

LEEUWARDEN – SC Cambuur heeft vrijdagavond bijzonder eenvoudig de punten in eigen huis weten te houden. Het bezoekende RKC kreeg met 5-0, reeds voor rust, een ongenadig pak voor de broek.  De Leeuwarders verzekerden zich dankzij de ruime zege op de Waalwijkers van winst in de vierde periode. Het was de eerste keer sinds december 2001 dat de geel-blauwen een periodetitel wisten te veroveren.  Cambuur nam in de openingsfase meteen het initiatief. Kansen werden in het eerste twintig minuten (nog) niet gecreëerd. Daarna ging het héél hard. In de twintigste minuut opende Sander van de Streek de score en amper twee minuten daarna verdubbelde Tarik Tissoudali de marge: 2-0. Tissoudali was wéér twee minuten later andermaal trefzeker: 3-0. In de 27ste minuut zorgde ook RKC voor een wapenfeit. Harm Zeinstra redde prima na een kiezelharde uithaal van Vlatko Lazic. In de 35ste minuut sloegen de Leeuwarders wederom toe en nu pikte Lilipaly een goal mee: 4-0....

Lees verder »