Cultuurfonds Fryslân geeft 5000 euro cultureel project Koningsdiep

BEETSTERZWAAG – Het Prins Bernhard Cultuurfonds Fryslân heeft in het eerste kwartaal van dit jaar aan 53 cultuur- en natuurprojecten in de provincie 138.100 euro toegekend. Het Koningsdiep ontving 5000 euro. Stichting Beekdallandschap Koningsdiep De Nije Boarn ontvangt een bijdrage van 5.000 euro voor het project De Tocht: een bustocht langs de dorpen van het Koningsdiep/De Nije Boarn met één of meer kleinere voorstellingen. Daarnaast wordt er een wandelroute-app van het gebied ontwikkeld. De Organisatie van Muziekverenigingen in Fryslân (OMF) kreeg een bijdrage van 31.500 euro voor de deelname van 21 Friese muziekverenigingen aan het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Verder is een bijdrage van € 5.000 voor Stichting CityProms voor het Jeugdorkestenfestival. De bijdrage komt uit het Dames Tiemersma Fonds, een van de door het Prins Bernhard Cultuurfonds beheerde CultuurFondsen op Naam. Dit fonds ondersteunt projecten op het gebied van muziek voor jongeren. Het Prins Bernhard Cultuurfonds is bevlogen pleitbezorger van...

Lees verder »