Day of Silence tegen pesten op Singelland VHS

DRACHTEN – Honderd leerlingen van Singelland VHS hielden vanochtend een ‘stille’ antipest-actie. Vandaag, vrijdag 21 april, is het International Day of Silence. Deze dag is in het leven geroepen door de GSA, de Gay-Straight Alliance of Gender and Sexuality Alliance: een verbond tussen allerlei seksuel eoriëntaties, genderidentiteiten en genderexpressies. Het is de bedoeling dat de deelnemers vandaag van 00:00 uur tot 12:00 uur hun mond houden om stil te staan bij de gevolgen van pesten. Zij doen dit door hun mond met speciale tape af te plakken. De tape mag er alleen af bij het eten of drinken. GSA-groep VHS Op Singelland Van Haersmasingel is ook een GSA-groep samengesteld. Deze groep wil dat er meer gedaan wordt tegen pesten. De leerlingen die in deze groep zitten willen dat er niet meer gepest wordt op school en dat iedereen mag zijn wie hij/zij is. Malina van den Bosch uit klas 3KED is één...

Lees verder »