Dorpsfilm over Burdaard wint filmfestival Doarpskrêft

BURDAARD – Studenten Anouk Jager, Siemy-Anne Siderius, Jildou Tolsma, Janna Rozema, Regina Sandstra en Alinda Stam van de opleiding Communicatie hebben donderdagavond op het Filmfestival Doarpskrêft de juryprijs gewonnen met hun film ’Het kloppend hart’ over Burdaard. De jury roemde de film vanwege de frisse verteltrant en de keuze voor de dorpsuper als middelpunt van het dorp. Juryvoorzitter Fredau Buwalda: “Via de hoofdpersoon Tjeerd van de Super is de kracht van het dorp consistent verbeeld.’’ De publieksprijs ging naar Mathijs Hartsuiker, Arnoud Boerkool, Ananda Datema, Inez Brouwer en Rick Biemolt met hun film over Arum. Zo’n 150 studenten filmden deze week in kleine Friese dorpen om de kracht van het dorp in beeld te brengen. Alle verhalen vormen samen een portret van het dorpsleven in Fryslân. De films waren donderdagavond te zien op een speciaal filmfestival in de NHL Hogeschool en zijn vanaf vrijdag te vinden op Youtube. Een vakjury bestaande...

Lees verder »