Duurzaam Heeg krijgt groen aanzien terug

HEEG – Bewoners van De Skatting in Heeg plantten vanochtend samen de laatste bloemenborder in hun straat, als afsluiting van het eerste project van het nieuwe groenplan Heech yn it Grien. In nauw overleg met de bewoners heeft de gemeente SWF in de afgelopen weken de Skatting onderhanden genomen De centrale toegangsweg naar het centrum, kreeg nieuwe bomen, kleurrijke vaste plantenborders die veel bijen en vlinders zullen trekken, maar ook voor bezoekers en bewoners een lust voor het oog zullen vormen. In de loop van de komende vijf jaar wordt de rest van het groenplan ‘Heech yn it grien’ uitgevoerd. In de winter van 2015 nam de Dorpstuinwerkgroep van Plaatselijk Belang Heeg het initiatief om samen met de gemeente Súdwest-Fryslân een herplantplan te ontwikkelen. Geplande kap van bomen werd stopgezet, want eerst moest er een plan liggen om te zorgen voor nieuwe bomen. Tijdens twee drukbezochte dorpsbijeenkomsten in februari en maart van...

Lees verder »