FOTO’S | Bioboer Pieter blij met opheffen ophokplicht

TZUM – Het pluimvee in Nederland mag weer naar buiten. Daar zijn ze bij Bioboer Pieter in Tzum maar wat blij mee. ,,Het is geweldig dat de kippen weer naar buiten mogen. Dan kunnen ze de vrijheid weer in”, klonk het vandaag op het bedrijf. Ondanks dat de dieren sinds 9 november 2016 binnen moesten blijven, zegt de bioboer geen schade te hebben geleden. ,,De prijs van biologische eieren is namelijk gelijk gebleven.” Staatssecretaris Van Dam van Economische Zaken trok de ophok- en afschermplicht in, omdat het gevaar voor verspreiding van de vogelgriep dusdanig was afgenomen dat de maatregelen niet meer nodig waren. Op 23 maart was er voor het laatst een uitbraak van vogelgriep bij een hobbyboer. Het virus wordt verspreid door wilde watervogels. Het is nu al meer dan een maand geleden dat er een besmette wilde watervogel werd gevonden. Verder neemt de vogelgriep ook in de ons...

Lees verder »