Fryske Frucht zoekt 10.000 kilo appels

  BOORNBERGUM – Fryske Frucht trapt haar appelseizoen op zondag 7 mei af met ‘Bloesem in De Friese Wouden’. Een informatieve en gezellige bijeenkomst voor donateurs, vrijwilligers en voor iedereen die alles wil weten over Fryske Frucht en mee wil doen aan dit fruitinitiatief. Bloesem in De Friese Wouden vindt plaats in Het Spijshuys in Boornbergum. Aanmelden is nog mogelijk tot 1 mei. Projectleider Jitske de Jong vertelt over dit fruitinitiatief, blikt terug en kijkt vooruit naar het nieuwe appelseizoen en de geplande activiteiten. Betty Schotanus vertelt het inspirerende en sappige verhaal van Brommels, het jaarlijkse bramenfestijn in de Friese Wouden. 10.000 kilo appels Om aan de toenemende vraag naar Fryske Frucht appelsap te kunnen blijven voldoen, wil Fryske Frucht in 2017 minimaal 10.000 kilo appels verzamelen. Het gaat om appels van bestaande bomen in de Friese Wouden die anders niet worden gebruikt. Deze appels kunnen op diverse punten worden...

Lees verder »