Galerie BAS10 viert haar 30-jarig bestaan

SNEEK – Galerie BAS10 viert het dertigjarig bestaan met een bijzondere jubileumexpositie. De opening van de tentoonstelling aan de Suupmarkt 10 met 200 werken van vooral plaatselijke kunstenaars en scholieren is zaterdag 29 april. BAS, in 1987 begon als ontmoetingsplaats voor locale kunstenaars, groeide al snel uit tot een volwaardige galerie. In 1991 werd de vereniging de stichting Beeldend Aktief Sneek. Met als doelstelling: het bevorderen van de belangstelling voor kunst, met name voor de beeldende kunst, in de ruimste zin van het woord. De stichting tracht dit doel onder meer te bereiken door het organiseren van exposities. BAS heeft geen winstoogmerk en wil een ontmoetingsplaats zijn voor kunstenaars en kunstliefhebbers van jong tot oud. Galerie BAS10 heeft zijn plaats in het culturele leven van Sneek en ver daar buiten inmiddels wel bewezen. Vrienden van BAS, aan de galerie verbonden kunstenaars, Bascule Art ,de ISK (Internationale Schakelklas), RSG Magister Alvinus...

Lees verder »