Huidkankerdag in Antonius Ziekenhuis

SNEEK – Het Antonius Ziekenhuis doet zaterdag 20 mei mee met de jaarlijkse ‘Huidkanker’dag. Met deze dag in Sneek en Emmeloord willen de dermatologen mensen bewust maken van de gevaren van de zon en het belang van huidcontrole om zo huidkanker in een vroeg stadium te herkennen. Iedereen kan gratis zijn of haar huid laten controleren. Het aantal gevallen van huidkanker, en ook de sterfte eraan, stijgt schrikbarend. Regelmatig checken van de moedervlekken op je huid helpt om huidkanker (een melanoom) op tijd te herkennen. Dat is belangrijk, want dat verbetert de vooruitzichten.  Wanneer een melanoom in een vroeg stadium wordt ontdekt, is de kans op een succesvolle behandeling groot. De behandeling bestaat dan uit een operatieve verwijdering van het melanoom, waarbij de kans op genezing groter is dan 95%. Aanmelden Voor informatie over het beschermen en controleren van de huid kunt u die dag tussen 10.00 en 13.00 uur langskomen...

Lees verder »