Interview: Gabriëlle Westra exposeert in Soestdijk

HEERENVEEN – Gabriëlle Westra uit Heerenveen is genomineerd voor ‘De Nederlandse Portretprijs’ (DNP).  Ze mag haar werk vanaf 20 april t/m 15 juli exposeren in Paleis Soestdijk in Baarn samen met 50 andere genomineerde werken van andere kunstenaars. Twee van haar schilderijen waren door de tweede ronde gekomen. Eén van de schilderijen wordt geëxposeerd en doet mee voor jong talent, het bijzondere schilderij ‘Yoshimi’. Het portret  ‘Yoshimi’ is een schilderij van een Japanse dame die Gabriëlle tegenkwam in Italië. ,,Ik exposeerde in Italië en deze Japanse dame ook, maar zij exposeerde haar kimono’s. De vrouw van 1,50m groot vertelde zulke mooie verhalen over de Japanse mythologie waarop ze haar kimono’s had gebaseerd. Echt geweldig om naar te luisteren, wat een schat van een vrouw. Ze beleefde van alles en ze had zo’n leuke persoonlijkheid. Ik raakte zo in de ban van haar en ik wilde dat meerdere mensen haar konden zien....

Lees verder »