Koningsspelen op Simon Havingaschool

SNEEK – Met een dansfestijn op het schoolplein gingen vanochtend de jaarlijkse Koningsspelen op de Simon Havingaschool in Sneek van start. Leerlingen van groep 8 hadden voor de gelegenheid een dans ingestudeerd die vervolgens werd overgenomen door de andere kinderen van de school. Voor groep 8 was dat een leuke en ontspannende activiteit na een week van inspanning vanwege de de Eindtoetsen voor het Basisonderwijs. Na de Koningsspelen begint de meivakantie’ die dit jaar dus grotendeels in de maand april valt. Leerlingen van csg Bogerman die sport als keuzevak hebben, hielpen op vier andere basisscholen in en rondom Sneek. In Ijlst, Sibrandaburen, Oppenhuizen en Sneek zetten de leerlingen alle activiteiten klaar. Vervolgens begeleiden ze de kinderen de hele dag. Natuurlijk hoort ook opruimen er bij, de leerlingen helpen dus van begin tot eind. Csg Bogerman is blij met de samenwerking met basisscholen en de buurtsportcoaches. Voor iedereen is het op deze manier een...

Lees verder »