Marjolijn van Kooten doorbreekt taboe op angst in Posthuis

HEERENVEEN  -Cabaretière Marjolijn van Kooten mag je rustig uniek noemen met haar programma Geen Paniek. Het gaat namelijk over de angsten en depressies waarmee de Amsterdamse zelf jaren heeft geworsteld. Angst om van huis te gaan en angst voor grote groepen mensen. Marjolijn had het er moeilijk mee. Deze week stond ze in een bomvol Posthuistheater in Heerenveen. Meer dan honderd kilometer van huis en met een paar honderd ogen op zich gericht. Alleen de gedachte al zou haar tien jaar geleden een rolberoerte hebben bezorgd. Maar dat is nu wel anders. Ze bewoog zich als een vis in het water en communiceerde zonder gene met haar publiek. Het bijzondere was dat ook haar psychiater Bram Bakker deel uitmaakte van de voorstelling. Marjolijn: ,,Ik heb me jarenlang geschaamd voor mijn angsten, maar nu wil ik de mensen erover vertellen.”  Dat deed ze in Heerenveen met verve en veel humor, want humor...

Lees verder »