Meivakantie in teken van onderwaterwereld in Natuurmuseum

LEEUWARDEN – Meerdere activiteiten die aansluiten bij de tijdelijke tentoonstelling ‘Het Geheim van de Zee’, een golfsculptuur van Othilia Verdurmen, vinden van maandag 24 tot en met vrijdag 28 april plaats in het Natuurmuseum Fryslân. Kinderen gaan aan de slag met zeedieren en creëren een eigen onderwaterwereld. In het atrium komt een bijzonder ‘onderwatertheater’ te staan. Kinderen gaan zelf koraal knutselen maar ook vissen, kwallen en andere zeedieren. Ter inspiratie zijn er stukken koraal uit de collectie van het museum te zien. Als echte poppenspelers gaan ze daarna hun creaties tot leven wekken in het onderwatertheater. Al doende leren ze van alles over het leven onderwater en de kwetsbare organismen die er wonen. De meivakantie is voor allerlei scholen verschillend. Het Natuurmuseum houdt de officiële data aan van 22 tot en met 30 april. In deze periode is het museum dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur, dus extra vroeg en...

Lees verder »