OBS It Kruirêd wint wisselbeker Verkeersexamen

MUNEIN – Op 10, 11 en 12 april organiseerde gemeente Tytsjerksteradiel het jaarlijks verkeersexamen Tytsjerksteradiel. Meer dan 350 leerlingen van groep 7 en 8 van alle basisscholen uit de gemeente deden hier aan mee. Basisschool OBS It Kruirêd in Mûnein heeft dit jaar de meeste punten behaald. De school wint hiermee de wisselbeker Verkeersexamen 2017 van Veilig Verkeer Nederland. Wethouder Houkje Rijpstra ging vrijdag 21 april de leerlingen op het schoolplein verrassen en de wisselbeker uitreiken. Verkeersexamen Tytsjerksteradiel Gemeente Tytsjerksteradiel organiseert jaarlijks het verkeersexamen voor alle leerlingen groep 7 en 8. Tijdens het VVN schriftelijk Verkeersexamen wordt getoetst of de leerlingen de verkeerskennis beheersen en voldoende inzicht hebben in verkeerssituaties. Daarna ondergaan de leerlingen een praktisch verkeersexamen. Hier wordt getoetst of de leerlingen de opgedane verkeerskennis goed kunnen toepassen in het echte verkeer. Ook een fietscontrole maakt onderdeel van het examen uit. Dit jaar deden meer dan 350 leerlingen mee, waarbij...

Lees verder »