Programma dodenherdenking Franeker bekend

FRANEKER – De jaarlijkse dodenherdenking op 4 mei in Franeker is in de Martinikerk en begint om 18.45 uur. Voorafgaand begint om 16.00 uur het programma met de bloemlegging bij de tien oorlogsgraven op de algemene begraafplaats met het 4 mei Comité. Het programma in de Martinikerk start met een welkomstwoord door burgemeester Van Zuijlen. Hij is tevens voorzitter van het 4 mei Comité. Daarna spelen de koren Frominae en Canta Silva in samenwerking met soliste Althea Helder, orkestleden van de Filharmonie Noord en organist Roelof van Luit onder leiding van dirigent Jannie de Groot het Requiem van Gabriel Fauré (1845-1924). Vervolgens kunnen bezoekers en anderen zich om 19.45 uur opstellen achter de manschappen van de Nationale Reserve en muziekvereniging Advendo, voor de stille tocht naar het bezinningsmonument op het Martiniplantsoen. De bloemlegging wordt gedaan door: de voorzitter van het 4 mei Comité samen met Frank Eggens, groepschef van de...

Lees verder »