Raad stemt in met investeringen in binnenstad Franeker, dorpen- en wijkenfonds aangevuld

FRANEKER – De gemeenteraad van Franekeradeel is donderdagavond akkoord gegaan met investeringen om de binnenstad van Franeker onder handen te nemen. Ook de komst van de fontein in het kader van Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018 is goedgekeurd. Daarnaast wordt het dorpen- en wijkenfonds aangevuld. In totaal wordt eenmalig 525.000 euro beschikbaar gesteld om de binnenstad op te knappen. Van dat bedrag wordt 53.500 gereserveerd voor onvoorziene, structurele kosten. Daarnaast wordt 70.000 euro geïnvesteerd om Franeker te promoten. Hoe die campagne er uit komt te zien, is nog niet bekend. Gedacht wordt onder andere aan promotie op beurzen en bijvoorbeeld folders. Voor de fontein, die voor Hemelvaartsdag 2018 gereed moet zijn, wordt 11.500 per jaar gereserveerd voor beheer en onderhoud. Terwijl het dorpen- en wijkenfonds wordt aangevuld met 150.000 euro. In dat fonds zat nog 17.000 euro. Dorpen en wijken uit Franekeradeel kunnen een beroep doen op dit fonds, voor investeringen....

Lees verder »