Recensie | Alle inns en outs rond de strijd om Grebbeberg

SNEEK – Nabij het 17de eeuwse Fort aan de Buursteeg te Renswoude wordt momenteel druk gewerkt aan het Grebbelinie Bezoekerscentrum, dat op 8 juli 2017 haar deuren opent. Het publiek is dan welkom om een kijkje te nemen in de boeiende geschiedenis van de Grebbelinie, een waterlinie die eeuwenlang door het leven ging als een uitermate goede verdediging. Het Bezoekerscentrum is het ideale startpunt om wandelend of fietsend de geschiedenis van de omgeving te verkennen, waarbij uiteraard de Slag om de Grebbeberg in de meidagen van 1940 het meest tot de verbeelding zal spreken. Voor de permanente tentoonstelling in het Grebbelinie Bezoekerscentrum heeft Stichting O-gen een beroep gedaan op Studio Vaessen, bestaande uit Hennie Vaessen en Tine Bouwhuis. Met hun uitgaven welke verschijnen bij Pelikaanpers in Oosterbeek weten zij een groot publiek aan te spreken met hun vooral op de Tweede Wereldoorlog gebaseerde stripuitgaven. Beider boek ‘Strijd om de Grebbeberg’...

Lees verder »