Treffer Sam Larsson genoeg voor zege op Willem II

HEERENVEEN – sc Heerenveen heeft vrijdagavond tegen Willem II een reuzenstap gezet richting de play-offs. Vijf minuten voor rust brak Sam Larsson de ban voor de thuisclub en dat bleek uiteindelijk het enige doelpunt van de avond. Na een sterke eerste helft en een minder tweede bedrijf konden de Friezen drie punten bijschrijven toen arbiter Bax voor het laatst floot: 1-0. sc Heerenveen kwam goed uit de startblokken. Via middenvelder Yuki Kobayashi kwam de thuisclub bijna op voorsprong. De Japanner schoot van afstand op het doel van de Tilburgers en dit zorgde voor problemen bij doelman Kostas Lamprou. De goalie van Willem II slaagde er uiteindelijk in om de bal uit zijn doel te houden. Diezelfde goalie hoefde even later niet in actie te komen bij twee vrije trappen van sc Heerenveen. Tweemaal lag de bal net buiten het strafschopgebied van de bezoekers, maar de pogingen van Stijn Schaars en...

Lees verder »