Vereniging van Eigenaars de Peinder Mieden opgericht

OPEINDE – In Dorpshuis De Wringe in Opeinde is officieel de Vereniging Van Eigenaars De Peinder Mieden opgericht, door middel van het kiezen van een bestuur, in bijzijn van een grote groep kopers. Deze groep heeft inmiddels de koopakte ondertekend of zal dat zeer binnenkort doen. Deze VvE zal de belangen gaan behartigen van de toekomstige grondeigenaren die voornemens zijn een woning te bouwen in het nieuwe woonplan De Peinder Mieden. Hierbij wordt ongeveer negentig hectare agrarisch gebied teruggetransformeerd tot openbaar toegankelijk natuurgebied waarin op kleine schaal gewoond kan worden. Met veel privacy, midden in de natuur. Er is ruimte voor 45 kavels van duizend vierkante meter, tien daarvan zijn nog beschikbaar. De kopersvereniging (opgericht in juni 2013) blijft bestaan totdat alle kavels bezet zijn. Daarna zijn alle bewoners (verplicht) verenigd in de VvE. De verwachting is dat nog dit jaar de schep de grond in kan en dat de eerste...

Lees verder »