Vleugel voor Sing-In Lichtpunt

Sinds kort staat er in de grote ontmoetingszaal van Lichtpunt een heuse concertvleugel. Deze vleugel is geleverd door pianospeciaalzaak Marinus uit Garyp. Henk Marinus, vaste pianostemmer van Lichtpunt, wist dat Lichtpunt op zoek was naar een nieuwe piano. Dit bracht hem op het idee deze vleugel, welke kortgeleden door hem is aangekocht, aan Lichtpunt te schenken.De vleugel is van het A-merk Grotrian-Steinweg en kent een bijzondere geschiedenis. De heer Grotrian nam - samen met Schulz en Helffrrich - de pianofabriek in Braunschweig over van de familie Steinweg. Deze familie Steinweg emigreerde destijds naar Amerika en de naam Steinweg werd Steinway en weer later Steinway & Sons wat uitgroeide tot werelds meest bekende pianomerk.De fabriek in Braunschweig onder de naam Grotrian-Steinweg bleef overigens ook vleugels leveren. In 1921 werd deze concertvleugel gebouwd voor de concertzaal Harmonie in Leeuwarden.Later werd de vleugel door een kerk in Leeuwarden gekocht en is daar decennia...

Lees verder »