Wijkbewoners de Greiden hebben het zelf voor het zeggen

HEERENVEEN – Het is een BUITENgewoon experiment van gemeente Heerenveen: BUITENgewoon de Greiden. Niet de gemeente Heerenveen zal besluiten nemen voor de openbare ruimte in de wijk, maar de wijkbewoners zelf nemen het heft in handen. 25 mensen zijn willekeurig uitgeloot om een forum te vormen. Het is nu aan het forum om de Greiden opnieuw op de kaart te zetten. De afspraak tussen het forum en de gemeente Heerenveen is gemaakt: Het uiteindelijke plan wordt hoe dan ook uitgevoerd, indien het binnen de beleid- en begrotingskaders valt. Experiment van gemeente Heerenveen BUITENgewoon de Greiden is uniek in zijn soort. Het is het eerste experiment in Friesland waarbij de inwoners het zelf voor het zeggen hebben. Maar dat valt nog niet mee. Voor medewerkers van de gemeente is het ontzettend lastig om het los te laten en om de wijkbewoners het te laten doen. Daarnaast is het voor de forumleden...

Lees verder »