Wit-Russische kinderen ‘uit Dronryp’ halen zwemdiploma in Bloemketerp

FRANEKER/DRONRYP – In totaal negenentwintig kinderen uit Wit-Rusland hebben hun zwemdiploma behaald in Zwembad Bloemketerp in Franeker. De kinderen en twee leerkrachten zijn sinds 2 maart in Dronryp op uitnodiging van werkgroep Stichting Rusland Kinderhulp afdeling Dronryp. Zij verblijven gedurende acht weken bij gastgezinnen in het dorp. Hieronder een door de SRK zelf ingestuurd verslag. Dit project wordt al sinds 1997 om de vijf jaar herhaald en is voor het dorp een prachtig bijdrage aan het welbevinden van deze kwetsbare jonge gasten. In deze periode gaan de kinderen gewoon naar school. CBS Het Anker heeft een lokaal ter beschikking gesteld waar de groep kinderen, in de leeftijd van negen en tien jaar, dagelijks hun lessen volgen. Ook is er voor- en naschoolse opvang georganiseerd, zodat de gastouders gewoon hun gebruikelijke werkzaamheden kunnen blijven uitvoeren. Energieboost De kinderen die uit de omgeving van Drybin komen, (plaats in Wit-Rusland die uit de...

Lees verder »