Wynwizer neemt na 17 jaar groots afscheid van schoonmaakster Klaske

LEEUWARDEN – Obs Wynwizer heeft op donderdag 20 april afscheid genomen van Klaske Tadema. Klaske werd deze middag feestelijk binnengehaald door de leerlingen en leerkrachten, die met wapperende poetsdoeken gezamenlijk een erehaag vormden. Na zeventien jaar trouwe dienst gaat de altijd vrolijke schoonmaakster nu genieten van haar welverdiende pensioen. De Wynwizer was Klaske haar school: vanaf het begin is zij verbonden geweest aan de Wynwizer. Al galmend liep ze met haar poetsspullen door de gangen van de school. De altijd vrolijke en betrokken schoonmaakster kende bijna alle leerlingen en ouders. Ze stond tijdens haar werk ook regelmatig een pleister te plakken als een leerling na schooltijd met een schaafplek de school kwam binnenlopen. Klaske was een markante schoonmaakster met geheel eigen opvattingen. Zo werkte ze niet in een schoonmaaktenue en weigerde ze de randen van de toiletten schoon te maken met een tandenborstel toen haar werkgever dit idee opperde. Veelzijdige...

Lees verder »