Boottochten en Boartersdei bij openluchtmuseum ‘t Damshûs

NIJ BEETS – Eén keer per jaar wordt het terrein van openluchtmuseum ’t Damshus omgetoverd tot een speelparadijs voor basisschoolkinderen. Dit jaar is Boartersdei in de meivakantie, op zaterdag 29 april van 11.00 tot 17.00 uur.  Op de Boartersdei kun je veel oude spelletjes spelen, van hoefijzer gooien tot stok vangen. Daarnaast kun je ook creatief bezig zijn: er zijn knutseltafels en je kunt workshops doen in kralenkettingen en kaarsen maken of mozaïeken. Ook ontbreekt de timmertafel niet waar je naar eigen inzicht mooie houten kunstwerken of vogelhuisjes kunt maken. Maar je kunt ook een hennatattoo laten zetten of je laten schminken. Wat dacht je ervan om met doeken en bamboe je eigen tent te maken en als je het af hebt je eigen brood te bakken boven een kampvuur. Gedurende de dag worden de kinderen vermaakt door Martin de verhalenverteller, hij gooit een magisch sausje over zijn verhalen. Aan eten,...

Lees verder »