Bornego-leerling in finale van Biologie Olympiade Junior

HEERENVEEN – Bornego-leerling Tygo Mebius heeft zich donderdag 20 april tijdens de tweede ronde van de Biologie Olympiade Junior geplaatst voor de finale. Dat betekent dat hij bij de beste tien leerlingen van de onderbouw in Nederland hoort op het gebied van biologie. Samen met vier andere leerlingen van Bornego Lyceum deed hij mee aan de tweede ronde van deze olympiade. Dat was op zich al een prestatie. Aan de eerste ronde deden namelijk bijna 14.000 leerlingen mee. De vijftig besten gingen donderdag in Almere aan de slag met nieuwe leerstof in de vorm van colleges en practica. Aan het einde van de dag volgde een toets en daarna werd bekend welke finalisten er naar de eindronde gaan. De eindronde wordt begin juni verspreid over enkele dagen gehouden in Velp. – See more at: https://www.bornego.nl/home/nieuwsitem/?tx_ttnews%5Btt_news%5D=621&cHash=f4b76bd2595394fc27b2b3935814fbe6#sthash.uJnCYg4b.dpuf Het bericht Bornego-leerling in finale van Biologie Olympiade Junior verscheen eerst op GrootHeerenveen.

Lees verder »