Derde editie Koningsspelen voor basisscholen Noord Oost Hoek

Onder het genot van een heerlijk voorjaarszonnetje, maar nog wel wat fris, organiseerde SV De Lauwers vrijdag 21 april de Koningsspelen 2017 voor de 184 leerlingen van de basisscholen uit Burum, Munnekezijl en Kollumerpomp.Om tien over negen werden de Koningsspelen geopend door wethouder Boerema van de gemeente Kollumerland ca. Na een welkomstwoord opende hij de Koningsspelen 2017 door middel van een schot door het gat in het schietkleed. Vooraf werd de wethouder op de hoogte gesteld van de te verrichte handelingen. Hierop werd door wethouder Boerema positief gereageerd. ‘Fijn dat de openingshandeling is afgestemd op de sportieve kwaliteiten van de wethouder’ merkte hij op. Nadat Boerema gemakkelijk wist te scoren, konden de spelletjes starten.Bij SV De Lauwers staat voetbal en korfbal centraal en dat was deze ochtend goed te zien. De jongste kinderen deden spelletjes die in het teken stonden van voetbal en korfbal. De grotere kinderen speelden 4 tegen...

Lees verder »