Expo De Bie en Van der Meulen in Atrium

SNEEK – Anneke van der Meulen uit Sneek en Erwin de Bie uit het Belgische Ellezelles exposeren in het Kunstencentrum Atrium. De kunstwerken zijn te bezichtigen tijdens de openingstijden van het kunstencentrum aan het Oud Kerkhof 11 te Sneek. De expositie is ingericht en valt onder de organisatie van Galerie Bax Kunst. De expositie duurt tot en met vrijdag 9 juni. Het fascinerende van werken in steen is volgens kunstenares Anneke van der Meulen dat je de vorm uit de steen haalt. Al hakkend en raspend komt de vorm tevoorschijn.  Sinds 8 jaar beeldhouwt zij, met behulp van de lessen van Herma Bovenkerk in Koudum. Zij inspireert haar steeds weer. Van der Meulen vertelt: ,,Ik vind het heerlijk om de uitdaging met de steen aan te gaan. Albast vind ik fantastisch materiaal om mee te werken. De transparantie spreekt me erg aan.” Ook werk zij graag in hout. De diverse...

Lees verder »