Extra bussen Koningsnacht en Koningsdag

DRACHTEN – Voor bezoekers van de Koningsnacht en Koningsdag rijden ook in het Noorden extra veel bussen. Op Koningnacht rijden veel lijnen de hele nacht, op Koningsdag rijden de bussen tot na middernacht extra ritten. Van woensdagavond 26 april tot en met donderdagavond 27 april rijden op veel lijnen dag en nacht extra bussen. Zo rijden op alle Qliner en Q-linklijnen van en naar Groningen de hele nacht door bussen en tot 6 keer per uur een Qliner tussen Groningen en Drachten. Dit jaar rijdt voor het eerst ook een nachtbus naar Appingedam, Delfzijl, Winschoten en Rolde. Op Koningsdag rijden veel extra ritten om feestvierders naar hun bestemming te brengen. Een groot deel van de dag rijdt bijvoorbeeld Qliner 300 Emmen – Groningen en Qliner 309 Assen – Groningen elk kwartier, Qliner 304 Drachten – Groningen eens per 10-minuten. De stadslijnen in Emmen rijden met grotere bussen. Een overzicht met alle...

Lees verder »