Feanster Fjoerfretters 1e prijs bij brandweerwedstrijd Lemmer

LEMMER: Zaterdag werden de klasse TAS-HD brandweerwedstrijd georganiseerd in Lemmer. Diverse brandweerploegen deden mee aan deze competitie. Brandweer Lemmer heeft zelf een rijke historie als het gaat om deelname aan brandweerwedstrijden. Deze ervaring zetten ze zaterdag dan ook in in om de deelnemende ploegen een uitdagend scenario voor te schotelen waarin de gehele ploeg ‘aan de bak’ moet. Spektakel was gegarandeerd en het heeft zeker voor de nodige zweetdruppels op het voorhoofd gezorgd van de deelnemers. “De melding was een brand in een clubhuis. De ploegen kwamen met spoed ter plaatse. Bij aankomst was de verrassing dan ook groot. De bevelvoerder werd opgewacht door een aantal luidruchtige en vervelende groep heren en dames. Er werd met allerlei materiaal gesmeten, brandblusser leeg gespoten en met een beetje mazzel had ook een aantal van de vervelende lieden in de cabine van de brandweerwagen plaatsgenomen”. Voor het publiek een heerlijke en lachwekkend vermaak...

Lees verder »