Feanster Fjoerfretters eerste bij Vaardigheidstoetsen in Lemmer

LEMMER – De wedstrijdploeg van de Heerenveense brandweer is zaterdag eerste geworden bij de Vaardigheidstoetsen in de klasse TAS-HD in Lemmer. De Feanster Fjoerfretters kregen te maken met een niet alledaagse klus. Scenario Een motorclub heeft intrek genomen in voormalig buurthuis “Sterrehuis”. Leden van de motorclub gebruiken het pand en de naastgelegen portacabins voor duistere zaakjes. Er wordt gewerkt aan een wietplantage wanneer er brand uitbreekt. Voorbijgangers zien rook en waarschuwen de brandweer. Bij het ter plaatse komen van de brandweer komen de leden van de motorclub in verzet. Zij hebben de brandweer en uiteraard de politie niet nodig. Ze doen er alles aan om de brandweerlieden bij het pand vandaan te houden. Na enige tijd nemen ze zelf bezit van de brandweerwagen.  De aanwezige politieagent kan de situatie niet aan en roept versterking op. Na tien minuten komt er een busje vol agenten en worden de raddraaiers op afstand...

Lees verder »