Heerenveen wint met 1-0 van Willem II in eigen huis

HEERENVEEN – Heerenveen heeft in eigen huis een bescheiden  overwinning geboekt op Willem II. In het Abe Lenstra-stadion werd het  1-0 vor de thuisploeg.  In de rommelige eerste helft was Heerenveen de bovenliggende partij, al duurde het lang voor het veldoverwicht ook daadwerkelijk kansen opleverde. Willem II-doelman Kostas Lamprou kwam goed weg toen een stuiterbal van Yuki Kobayashi via zijn handen over zeilde. En na een prima actie op rechts van Stefano Marzo kreeg Sam Larsson de kans om Lamprou te verschalken, maar de volley bleek lastiger dan gedacht. Kort voor rust, na knullig balverlies van Dries Wuytens op het middenveld, had Larsson ineens vrij baan en hij rondde gedegen af. Amper twee minuten later was zijn tiende competitietreffer bijna een feit, maar Darryl Lachman haalde Larssons inzet van de lijn. Willem II beet na de pauze iets meer van zich af en invaller Fran Sol was met een schot...

Lees verder »