Man met nepvuurwapens op station Leeuwarden aangehouden

Leeuwarden – De politie heeft vrijdagavond op een van de perrons op het station aan de Stationsweg een 26-jarige man uit Marum aangehouden. Hij had twee vuurwapens bij zich. Een verontruste treinreiziger meldde dit bij de politie die voor een controle op het station was. Agenten zagen de man gehurkt op de grond zitten, geheel in het zwart gekleed en met een zonnebril op. Op de grond voor hem lagen twee vuurwapens. Agenten grepen de man, brachten hem onder controle en boeiden hem. Hij is meegenomen naar het bureau. De twee wapens zijn in beslag genomen. Al snel bleken de twee wapens nepvuurwapens te zijn. De angst en onrust onder meerdere treinreizigers was dat niet. Die was echt, wat de directe aanleiding was voor de politie om hier op te treden. Nepvuurwapens Sommige speelgoedwapens of nepwapens lijken zo sterk op een echt vuurwapen dat ze gebruikt kunnen worden om iemand...

Lees verder »