NOMI apetrots op uitgebreid clubgebouw

SNEEK – Wethouder Stella van Gent nam vanmiddag de officiële opening van de uitgebreide en vernieuwde clubgebouw van de apetrotse tennisclub NOMI voor haar rekening. Als vervangster van sportwethouder Durk Stoker trotseerde ze in groene jurk en vest de gure noordenwind om samen met voorzitter Herman Ruiter het rode lint voor de stijlvolle entree vandaan te trekken.  ,,Ik ben meer dan verrast”, sprak Van Gent rondkijkend in de fraaie kantineaccommodatie die met uitstekend geslaagde ingrepen bijna verdubbeld is qua oppervlakte. Ze noemde de saamhorigheid binnen de club die dankzij de naar schatting 1000 uren zelfwerkzaamheid van vrijwilligers niet meer dan anderhalve ton kwijt is aan de vernieuwing een voorbeeld voor de rest van de gemeente. ,,Dat jullie dit eigen bezit zelf in de lucht houden, zelf verbouwen zonder subsidie dat mag je een voorbeeldfunctie noemen ook voor ons als gemeente. Wij verkeren nog wel eens in de illusie dat zonder ons...

Lees verder »