Opnieuw Lenteschool in Leeuwarden

LEEUWARDEN – CSG Comenius en Christelijk Gymnasium Beyers Naudé organiseren in de meivakantie voor de tweede maal als enige scholen in Leeuwarden een Lenteschool. Deze is bedoeld voor leerlingen die op dit moment net tekort komen om te kunnen worden bevorderd naar het volgende leerjaar. De directies van beide scholen zijn van mening dat leerlingen maximaal kansen moeten worden geboden om alsnog over te gaan. De Lenteschool is gratis voor leerlingen en scholen. In 2017 krijgen landelijk 16.672 leerlingen van 659 vo-vestigingen een extra kans om over te gaan middels de subsidieregeling voor Lente- en Zomerscholen. Vorig jaar was de landelijke Lenteschool succesvol. Van de deelnemers is 76% alsnog bevorderd naar een volgend leerjaar. Deze vorm van aanvullend onderwijs is daarmee een effectief middel om het toenemende probleem van het zittenblijven aan te pakken. De Lenteschool is toegankelijk voor leerlingen van CSG Comenius aan Mavo, Havo en Atheneum en leerlingen...

Lees verder »